Голова Верховної Ради Володимир Рибак підтвердив, що Президент України Віктор Янукович готовий підписати указ про розпуск парламенту в разі нерезультативного голосування за законопроект про амністію. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Президент сказав, що якщо не буде взаєморозуміння між парламентаріями, не будуть вирішуватися питання, які зобов'язана вирішувати влада, то я буду змушений розглянути питання про розпуск такого парламенту», - зазначив він.

На уточнююче запитання, чи означає це, що на сьогодні питання про розпуск парламенту вже не стоїть, Рибак сказав: «Ще дуже багато треба зробити для того, щоб врегулювати кризу. Люди знаходяться на Майдані, і нехай ніхто не думає, що вони завтра підуть. З людьми треба спілкуватися і вирішувати ті питання, які є».

Він додав, що сьогодні влада й опозиція ведуть досить успішні переговори. «І, дякувати Богу, що опозиція прислухається до влади, а влада до опозиції. І я вірю в те, що жодних силових методів не може бути. Кризу можна подолати тільки за столом переговорів», - підсумував Рибак.

Нагадаємо, 29 січня Президент України Віктор Янукович був присутній на засіданні у Верховній Раді.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426