Більшість у парламенті збережеться, якщо депутати будуть впевнені, що Президентом протягом року залишиться Віктор Янукович.

Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський, коментуючи вчорашнє голосування за закон про амністію.

«Більшість збережеться в тому разі, якщо депутати будуть впевнені, що влада не збирається здаватися, а Президентом протягом року залишиться Янукович. Ці люди добре рахують, що якщо вони побачать, що шанси Глави держави високі, то нікуди не подінуться. Демаршів, подібних виходу з фракції Богословської, я не виключаю, але це будуть поодинокі випадки», - вважає експерт.

Для прикладу політолог навів вчорашнє голосування за закон про амністію.

За словами Погребинського, пряме втручання Януковича, який переконав депутатів у необхідності голосування за законопроект Юрія Мірошниченка, вирішило його результат.

«Цей вчинок говорить про рішучість Януковича. Президент показав, що він все ще тримає ситуацію під контролем», - зазначив він. - Коли лідер демонструє рішучість, ті, хто сумнівається, перестають сумніватися і повертаються до інтегрального загального голосування».

Нагадаємо, закон про амністію, запропонований депутатом від ПР Ю.Мірошниченком, був прийнятий пізно ввечері 29 січня на позачерговій сесії Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173