Майже 5 тисяч осіб і більше 2 тисяч автомобілів визволили зі снігових заметів протягом доби. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

До цієї роботи залучалися техніка та особовий склад «Укравтодору», рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, співробітники ДАІ.

Найбільші снігові замети утворилися в Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях через хуртовини, сильний сніг і вітер.

До місць заторів прибувають мобільні пункти обігріву, в яких люди можуть зігрітися й отримати допомогу.

Станом на ранок 30 січня випадків загибелі людей внаслідок переохолодження через тривале перебування в заторах не зафіксовано.

Всього на території України до вивільнення автівок із заметів протягом 29 січня залучалося майже 300 одиниць техніки ДСНС України та понад 900 чоловік особового складу.

Силами рятувальників та органів місцевої влади розгорнута й організована на сьогоднішній день робота 4584 пунктів обігріву населення. За добу 29 січня в них отримали допомогу 3449 людини.

Крім того, на території України працює 1158 соціальних патрулів, які за минулу добу надали допомогу і фактично врятували від переохолодження та обмороження 425 осіб.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Українського гідрометцентру 30 січня в південній частині України спостерігатимуться складні погодні умови: сніг, часом сильний, пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, сильні хуртовини, снігові замети.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147