До кінця 2014 року Українська державна реєстраційна служба встановить системи електронної черги у 120 відділеннях по всій Україні.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона.

«Наразі такі системи встановлені вже у 40 відділеннях держреєстраторів... Завдяки Кабінету Міністрів та нашим депутатам ми закупили ще 120 систем електронного керування чергою для установки в цьому році», - повідомив він.

Таким чином, за словами Ворони, системи будуть встановлені практично у всіх великих містах України. Крім того, вони будуть оснащені веб-камерами, що дозволить громадянам стежити в режимі реального часу на офіційному сайті Укрдержреєстру за тим, чи є черга в конкретному відділенні.

Також Ворона повідомив про те, що Державна реєстраційна служба працює над розширенням й інших електронних сервісів.

«Цього року ми хочемо запровадити можливість отримання інформації про хід розгляду заяви з допомогою SMS... Ця система почне працювати десь у квітні-травні. Також ми плануємо запровадити в цьому році надання виписок з усіх реєстрів в електронному вигляді за допомогою електронно-цифрового підпису», - повідомив він.

За словами Ворони, головною метою Державної реєстраційної служби є можливість надання громадянам України 90% їхніх послуг за допомогою Інтернету. Для тих, хто з якихось причин не може або не хоче цього робити, залишається альтернатива у вигляді «Укрпошти», співпрацю з якою Державна реєстраційна служба буде розширювати.

Також Ворона зазначив, що у майбутньому Державна реєстраційна служба планує передати право реєстрації новоутворених юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців нотаріусам. Відповідний законопроект ще з минулого року знаходиться в парламенті.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146