На сьогоднішній день в Україні за час акцій протесту затримано 234 особи, з них 140 заарештовані, йдеться в заяві Генеральної прокуратури, розміщеній на офіційному сайті відомства.

Результатом цього стали порушення громадського порядку, масові заворушення, використання зброї, захоплення органів влади і спроби створення фактично паралельних псевдоорганів державного управління.

Так, згідно з даними слідства, загинули чотири людини, в тому числі - працівники органів внутрішніх справ, тілесні ушкодження отримали понад 500 осіб, з них - 253 правоохоронців. На сьогодні затримано 234 особи, з них заарештовано - 140.

Крім того, є численні порушення Конституції та законів України з боку місцевих органів влади. Неправомірні рішення останніх оскаржуються органами прокуратури в судовому порядку.

У пошуках політичного компромісу прийнято Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які були під час проведення мирних зібрань».

Реалізація його положень залежить як від організаторів та учасників масових заворушень, так і від правоохоронних і судових органів.

Нагадаємо, акції протесту на Майдані Незалежності у Києві тривають два місяці. Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вул. Грушевського триває з 19 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198