Закон про амністію в редакції Юрія Мірошниченка дозволить знизити політичний градус у країні і зняти напругу в суспільстві.

Таку думку висловив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Ківалов, повідомили в прес-службі політика.

«Ми підтримали законопроект колеги Мірошниченка, тому що, по-перше, треба знизити політичний градус у країні, зняти напругу в суспільстві. По-друге, це реальний механізм звільнити всіх затриманих від кримінального переслідування, хоч вони і вчинили протиправні дії», - сказав він.

Ківалов вважає, що зараз не час аналізувати, який законопроект кращий – Мірошниченка чи Ємця, і нагадав, що в цей документ були внесені деякі зміни, на яких наполягала опозиція.

«Однозначно можна сказати лише одне: людей, які загинули на майдані, дуже шкода. Це дикість - загибель людей у мирний час у центрі європейської столиці. От якраз, щоб таке не повторилося, і потрібні реальні кроки політиків, потрібен компроміс. Ми не можемо собі дозволити два дні провести в консультаціях і піти з нульовим результатом. Треба з чогось починати», - додав політик.

На думку нардепа, багато чим успішному голосуванню у середу сприяв Президент України Віктор Янукович. Його аргументацію на користь законопроекту фракція почула.

«У результаті - всі обвинувачені у «майданних заворушеннях» будуть амністовані. Це поступка з боку влади. А поступкою з боку мітингувальників буде звільнення ними адміністративних приміщень - обласних адміністрацій і будівель міністерств. Я хочу особливо підкреслити, що мирних мітингувальників ніхто не буде «виселяти» ні з майдану, ні з Українського дому, ні з Будинку профспілок. Тому я вважаю це голосування компромісним рішенням. Це той мінімум, з якого ми, народні депутати, почали процес виведення країни з глибокої політичної стагнації. Опозиції не все тут подобається, але на те й існує політика - мистецтво неможливого. Треба шукати прийнятні рішення і вміти домовлятися», - резюмував Ківалов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118