У 2013 році вдалося створити найбільшу кількість дитячих будинків сімейного типу за всі роки незалежності. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час засідання Міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, сьогодні є пріоритетним для України. Цими формами виховання до кінця року необхідно охопити 85% таких дітей. Потрібно створити умови для того, щоб припинити віддавати в інтернати та дитячі будинки дітей, які не мають медичних показань, та забезпечити їх всіма формами виховання», - сказала Королевська.

Міністр також поінформувала, що протягом 2013 року 15581 дитина-сирота і дитина, позбавлена батьківського піклування, отримала сім'ю або була передана в сімейні форми виховання. Крім того, торік створено 164 ДБСТ, а кількість дітей у ДБСТ протягом року збільшилася на 958 (на 1 січня 2013 р. - 4932 дитини, а на 1 січня 2014 р. - 5890 дітей). Міністр підкреслила, що це найкращий показник за останні роки. «У прийомні сім'ї та ДБСТ влаштовано 2488 дітей (на 81 дитину більше, ніж у 2012 році), що, знову ж таки, є найкращим показником. Також протягом року українцями було усиновлено 43 дитини з особливими потребами та з ВІЛ/СНІД, що майже в півтора рази більше, ніж у 2012 році, коли усиновили 29 таких дітей», - повідомила Королевська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115