Схід України практично не підтримує протести в країні, тоді як у західних регіонах євромайдан має досить високу підтримку. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

«На заході України протести на Майдані підтримують 85% громадян, а на Сході його не підтримує 81,5% громадян. Ось таке співвідношення «сил» на сьогоднішній день», - сказав він.

Разом з тим, говорячи про вихід зі сформованої ситуації, Копатько акцентував на тому, що в ситуацію має втрутитися великий бізнес.

«Вплив великого бізнесу на ситуацію в країні може відбутися. Він може впливати і на Президента, і на місцеві еліти. Але поки ми цього не бачимо, хоча їхня активна участь була б не зайвою», - зазначив соціолог.

На думку Копатька, криза в Україні сталася через невміння політичних еліт домовлятися. «Проблеми у країні почали виникати не сьогодні, а коли ми йшли у Європу, то від неї, то в Росію, то від неї. Тоді сталося розбалансування еліт», - вважає він.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278