Опозиційні парламентські фракції не готові голосувати за законопроект про амністію, запропонований більшістю. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в кулуарах парламенту заявив народний депутат від партії «Батьківщина» Микола Томенко.

«Попередні дискусії у фракціях «Батьківщина» й «УДАР» показали, що ми не готові піти на такий компроміс, як голосування за запропонований більшістю законопроект про амністію, і вважаємо, що треба відстоювати варіант амністії без будь-яких умов», заявив він.

За його словами, зараз три опозиційні фракції після наради приймуть рішення про подальші дії. «Серед опозиціонерів і регіоналів є достатня кількість голосів, щоб проголосувати за законопроект, в якому немає умов, що зобов'язують мітингувальників звільнити вулиці Грушевського та Інститутську, а також адміністративні будівлі. Але поки не будемо поспішати», - сказав Томенко.

Також він пояснив, що глава парламенту Володимир Рибак заявив сьогодні про те, що компроміс знайдено. Це пояснюється тим, що під час переговорів існувала надія на те, що всі фракції погодяться на варіант законопроекту, запропонований більшістю.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228