Міністерство доходів і зборів готове стояти на сторожі законних прав та інтересів платників податків. Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

«Відповідно до Указу Президента України №52/2014 «Про відставку прем'єр-міністра України та Кабінету Міністрів України», уряд продовжує тимчасово виконувати свої обов'язки, поки між владою і опозицією триває діалог і пошук компромісних рішень», - заявив він.

Клименко запевнив, що у цей непростий для країни час Міністерство доходів і зборів працювало і надалі працюватиме в штатному режимі. «Економічне життя в країні не зупиняється. Ми не маємо права допустити, щоб політичні процеси спровокували економічну кризу. Впевнений, це не відповідає ні інтересам держави, ні інтересам громадянського суспільства. Зі свого боку міністерство у повному обсязі продовжує виконувати свої функції щодо забезпечення реалізації державної податкової і митної політики», - зазначив він.

За словами міністра, тільки з початку року в Україні зареєстровано майже 2,5 тисячі нових підприємств. Підприємствам виплачено 2,5 млрд грн бюджетного відшкодування ПДВ, ще 3,4 млрд грн вже знаходяться на виконанні в Держказначействі. «Ми налаштовані на активну роботу з інвесторами, бізнесом, адже наш взаємний інтерес полягає у стабільності економічної ситуації і пошуку нових можливостей для розвитку бізнес-середовища, активізації зовнішньої торгівлі. Не менш важливим завданням міністерства на сьогодні є стабільне надходження платежів до державного бюджету, а також в місцеві бюджети по всій країні. У новому році в бюджети всіх рівнів вже перераховано понад 20 млрд грн податків, зборів та митних платежів, у фонди направлено 14 млрд єдиного соціального внеску», - підкреслив Клименко.

Він також зазначив, що Міністерство доходів і зборів робить все необхідне для безперебійного надання громадянам, платникам податків і суб'єктам зовнішньополітичної діяльності всіх необхідних послуг. «Територіальні органи міністерства, сервісні центри для платників, митні пункти працюють у штатному режимі. Послугами сервісних центрів, де триває прийом річної звітності від суб'єктів господарювання та опрацювання наданих відомостей, з початку року скористалися понад 2,7 млн платників податків. У січні міністерством вже надано громадянам і бізнесу більше 220 тис. адміністративних послуг», - заявив міністр.

Клименко підкреслив, що Міністерство доходів і зборів було і залишається поза політикою. «Як і раніше, ми готові стояти на сторожі законних прав та інтересів платників податків, захищати їх від будь-якого тиску, протиправних дій і корупційних ризиків. Я висловлюю свою глибоку повагу громадянській активності українців. Але разом з тим закликаю всі сторони політичного конфлікту відмовитися від застосування сили і радикальних дій. Переконаний, з цієї кризи нас виведе тільки шлях діалогу і примирення. Вірю, що ми, українці, зможемо знайти в собі мудрість і сили, щоб з честю вийти з цієї непростої ситуації, зберегти мир, спокій і економічну стабільність у нашій державі», - підсумував міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

Президент України прийняв відставку прем'єр-міністра України Миколи Азарова і всього складу Кабінету Міністрів України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125