Навіть у разі зміни політичного сценарію Україна може замінити російську підтримку на гроші ЄС чи МВФ.

Про це заявив керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій, коментуючи зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor 's рейтингу України в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C.

«Зниження рейтингу S&P, на наш погляд, виглядає передчасним. Україна все ще має достатньо можливостей, щоб замінити російську підтримку в разі, якщо політичний сценарій докорінно змінюється (у вигляді підтримки з боку ЄС чи навіть грошей МВФ)», - сказав він.

Оскільки російські гроші будуть надані у 2014 році, упевнений експерт, питання платоспроможності України доцільніше перекласти на 2015-2016 роки.

Крім того, за словами Паращія, стан громадянського суспільства в Україні виглядає краще, ніж у деяких інших країн з аналогічними рейтингами.

«На наш погляд, стан громадянського суспільства в Україні виглядає краще, ніж у країнах з рейтингом B, таких як Білорусь і Венесуела, у той час як політичні потрясіння в Україні виглядають менш серйозними, ніж у Єгипті (B-рейтинг) або Таїланді (BBB +)», - переконаний фінансист.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112