Опозиція не має наміру звільняти захоплені активістами адміністративні будівлі державних органів влади, зокрема, будівлі обласних державних адміністрацій, навіть у разі прийняття закону про амністію на її умовах.

Про це заявив народний депутат парламентської фракції «УДАР» Павло Розенко.
Відповідаючи на запитання, чи пов'язує опозиція прийняття закону про амністію зі звільненням захоплених ними раніше адміністративних будівель органів влади у Києві та регіонах, Розенко сказав: «Ми пов'язуємо звільнення адміністративних будівель з подоланням політичної кризи в Україні. Ми не говоримо про виконання всіх вимог відразу й одночасно. Це результат переговорів».

Як відомо, депутати обговорюють два варіанти закону про амністію для учасників масових заворушень. Один, запропонований представниками більшості, передбачає, що закон набуває чинності після звільнення мітингувальниками захоплених будівель міністерств і відомств, а також звільнення будівель органів влади в регіонах. Опозиція наполягає на безумовній амністії, без прив'язки до термінів та умов.

Відповідаючи на запитання, чи зможе опозиція забезпечити звільнення адміністративних споруд після прийняття закону про амністію, Розенко сказав: «Звільнення будівель, площ залежить від результатів переговорів. Якщо політична криза почне вирішуватися, буде знижуватися протистояння в суспільстві. Значить, можна буде говорити про припинення певних політичних акцій, які проводяться в країні».

Депутат зазначив, що опозиція не може встановлювати тимчасові рамки для проведення акцій як на Майдані в Києві, так і в регіонах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200