Глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв обговорив зі Спеціальною делегацією Європейського парламенту шляхи стабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, делегацію Європарламенту очолив голова комітету з питань закордонних справ Європарламенту Елмар Брок.

Сторони обговорили шляхи врегулювання внутрішньополітичної ситуації в Україні на основі взаємоприйнятного компромісу шляхом широкого діалогу влади з опозицією і громадянським суспільством, спільних зусиль з метою стабілізації ситуації і незастосування насильницьких методів.

За словами глави АП, для цього повинні бути узгоджені позиції влади і представників опозиції, а також врахована позиція представників громадських організацій. «Влада відкрита до діалогу», - підкреслив Клюєв.

«Головне сьогодні - заспокоїти суспільство, зупинити протистояння. Ніколи не можна допускати кровопролиття. Це прекрасно розуміють представники влади та опозиційних сил», - сказав він. Після стабілізації ситуації Україна повинна продовжувати євроінтеграцію, зазначив глава АП .

Депутати Європарламенту підтвердили високу увагу з боку Європейського Союзу до подій в Україні і висловили готовність якимось чином допомогти мирному врегулюванню ситуації.

Нагадаємо, у вівторок, 28 січня, Верховна Рада на позачерговій сесії скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року, а пізніше прийняла чотири законопроекти замість скасованих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147