Президент РФ Володимир Путін і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв домовилися почекати формування в Україні нового уряду перед тим, як продовжити виконувати фінансові та енергетичні зобов'язання перед цією країною.

«З розумінням необхідності виконання всіх домовленостей ми повинні робити це осмислено, а осмислено це можна буде робити тільки тоді, коли ми будемо розуміти, яким буде уряд, хто там працюватиме і яких правил вони будуть дотримуватися», - сказав Медведєв на нараді у глави держави. «Це розумно, давайте дочекаємося формування нового уряду України, але прошу вас контактів з колегами не втрачати», - відповів Путін.

У свою чергу, перший віце-прем'єр Ігор Шувалов пообіцяв, що як тільки буде сформовано новий уряд України, з ним негайно почнуться переговори, повідомляє РІА «Новости».

Путін нагадав, що, крім домовленостей стосовно енергетики, у Росії та України є й інші спільні плани, в тому числі щодо кооперації в літакобудуванні, суднобудуванні, атомній енергетиці. «Я виходжу з того, що уряд Російської Федерації навіть до формування повноцінного уряду України цю роботу з колегами буде проводити і надалі», - сказав він.

«Ми, звичайно ж, будемо виконувати в повному обсязі ваші вказівки», - запевнив президента Шувалов. «Однак для того, щоб ці вказівки були виконані, і були виконані ті програми, про які ми вам доповідали в кінці минулого року і на початку нинішнього... буде доцільно все таки дочекатися формування нового уряду України», - додав перший віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

Президент України прийняв відставку прем'єр-міністра України Миколи Азарова і всього складу Кабінету Міністрів України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137