Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко пообіцяв не застосовувати силу до мітингувальників у Києві, незалежно від їх політичних поглядів.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив журналістам у кулуарах парламенту.

«Всі громадяни України мають право на свою думку. Ніяких різких дій і силових методів застосовуватися до мітингувальників обох таборів не буде. Якщо я дізнаюся про такі сценарії, то відразу ж сам вийду на вулицю для запобігання трагедії», - пообіцяв Він.

Також він підкреслив, що планує через 2-3 дні увійти в будівлю адміністрації.

«Я веду переговори з опозицією. Я хочу зараз після історичного голосування за законопроект (про амністію. - Ред.) увійти в будівлю КМДА. Я вже написав заяву про складання депутатських повноважень. Є технічні питання, але через 2-3 дні ми з вами побачимося в залі КМДА», - сказав Макеєнко.

Також голова КМДА пообіцяв не робити кадрових перестановок. «У КМДА працюють професіонали. Всі заступники і голови райадміністрацій залишаться на своїх місцях», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Макеєнко виступає за звільнення захоплених адміністративних будівель виключно шляхом переговорів.

Нагадаємо, 1 грудня активісти масових протестів у столиці зайняли будівлю КМДА. З цього моменту вона знаходиться під їхнім контролем, а працівники міськадміністрації не ведуть свою діяльність належним чином.

11 грудня бійці спецпідрозділу «Беркут» здійснили спробу звільнити КМДА від мітингувальників, однак активісти не дозволили силовикам потрапити всередину будівлі.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117