Враховуючи подальше погіршення погодних умов на території Румунії, МЗС рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо подорожі в цю країну без крайньої необхідності до нормалізації ситуації, повідомили Forum'у в прес-службі міністерства.

«Наразі в Румунії зберігаються надзвичайно складні погодні умови, викликані сильними снігопадами, посиленням вітру і виникненням великих кучугур, що призводять до блокування доріг і населених пунктів. За повідомленням компетентних органів Румунії, в повітах Вранча, Бреїла і Бузеу оголошено надзвичайний стан. З метою розблокування доріг та надання допомоги місцевому населенню залучаються військові підрозділи та відповідні рятувальні служби. Крім того, більшість автомобільних доріг південних і східних регіонах країни, в тому числі окремі ділянки основної європейської магістралі Е-85 «Сірет-Бухарест», функціонує зі значними обмеженнями. За прогнозами румунських синоптиків, з 29 січня очікуються сильні снігопади, різке посилення вітру та зниження температури повітря», - йдеться в повідомленні.

З огляду на це, МЗС у черговий раз рекомендує громадянам України переглянути свої плани щодо подорожей в цю країну без крайньої необхідності до нормалізації ситуації.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, громадянам України варто звертатися до Посольства України в Румунії за номерами телефонів: (+4021) 230 36 60 (+4021) 211 36 68, Генеральне консульство України в Сучаві за телефоном: (+40230) 52 01 67, а також на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: (044) 238 16 57.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279