На виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які сталися під час проведення мирних зібрань» 8 учасників масових заворушень, що відбулися у грудні минулого року, звільнено від кримінальної відповідальності.

Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

«Шевченківський районний суд задовольнив 8 клопотань про звільнення від кримінальної відповідальності чоловіків, підозрюваних або вже засуджених за злочини, пов'язані з акціями протесту в листопаді-грудні 2013 року», - повідомила керівник прес-служби.

Соболевська зазначила, що заходи кримінально-правового характеру були правомірно і законно застосовані відносно підозрюваних і засуджених у зв'язку із зазначеними подіями. Всі фігуранти кримінальних проваджень цілком обґрунтовано підозрювалися у скоєнні злочинів. Надалі деяким з них оголошено обвинувальний вирок.

«У той же час для недопущення подальшого розвитку та загострення конфліктної ситуації було прийнято гуманне рішення про звільнення від кримінальної відповідальності всіх учасників масових заворушень у зазначений в законі період. Зараз прокурори забезпечують втілення вимог закону на практиці. Це відбувається як шляхом внесення клопотань до судів, так і прийняттям самостійних рішень», - зазначила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект закону про внесення змін до Закону України №3893 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, що сталися під час проведення мирних зібрань».

Органи прокуратури Києва закрили 35 кримінальних проваджень, які розслідувалися в період листопада-грудня 2013 р. і були пов'язані з акціями протесту

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162