Фінансування відновлення будівлі Черкаської облдержадміністрації після двох штурмів відбуватиметься з трьох джерел, одне з яких - кошти засуджених за штурм.

Про це на прес-конференції 28 січня повідомив журналістам голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

За його словами, сума збитків поки підраховується, джерелом відшкодування стануть кошти, виділені на святкування 60-річчя з дня утворення області. Друге джерело - це рішення депутатів облради на сесії. Якщо депутати вважатимуть за необхідне і знайдуть джерело, а частину збитку компенсують самі винуватці. Всього на сьогоднішній день затримано 66 осіб. Відносно 41 особи вже прийняті рішення, справи 14 чоловік ще розглядаються, решта 8 знаходяться під домашнім арештом, повідомляє «УНІАН».

«Учасники штурму пошкодили майно. Суд приймає рішення, і за їхній рахунок, всім пропорційно, - зазначив Тулуб. - Зараз комісія працює над цим, сума збитків підраховується і днями буде офіційно представлена в прокуратуру, суди. Скільки там буде: мільйон, два, три мільйони. Ось кожному розкладуть. Скільки там людей? Сорок? Ось на сорок чоловік і розкладуть пропорційно. І кожен платитиме», - сказав голова облдержадміністрації.

Також губернатор висловив подяку співробітникам облдержадміністрації за те, що, незважаючи на кризову ситуацію, всі залишилися на своїх робочих місцях, і пообіцяв у найкоротший термін відновити будівлю і перевести діяльність облдержадміністрації у звичайний режим.

Як повідомляв ForUm, у Черкасах 23 січня ввечері активісти намагалися захопити будівлю ОДА, але їм завадили працівники міліції. Після того як потрапити в обладміністрацію не вдалося, мітингувальники перейшли до входу в будівлю облради, яка знаходиться в будівлі облдержадміністрації, але з іншого боку, і без всякого опору виламали двері й увірвалися у приміщення. Близько 23.00 працівники міліції звільнили приміщення облради від мітингувальників.

За фактом скоєних кримінальних правопорушень слідчим відділом Соснівського райвідділу міліції відкрито кримінальні провадження.

25 січня районними судами Черкаської області задоволено клопотання слідчих про обрання запобіжного заходу відносно 48 осіб, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 341 Кримінального кодексу України (масові заворушення, захоплення державних будівель).

27 січня вночі у Черкасах невідомі особи здійснили другу спробу захоплення будівлі ОДА.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191