Росія готова працювати з будь-яким урядом України, тому умови кредиту не буде міняти.

Про це заявила аналітик інвесткомпанії AstrumInvestment Management Дар'я Тимченко, коментуючи зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor 's рейтингу України в іноземній валюті з В-/B до CCC+/C.

У коментарі аналітиків S&P йдеться, «що дане рішення прийнято у зв'язку з тим, що політичне протистояння в Україні робить фінансову підтримку Росії менше визначеною у разі падіння уряду Президента Януковича».

«Однак, вони не взяли до уваги, мабуть, те, що Володимир Путін вчора в Брюсселі заявив про готовність працювати з будь-яким урядом (навіть з опозиційним) і умови кредиту змінювати не буде», - підкреслила вона.

Коментуючи впливи вчорашніх новин на фондовий ринок, Тимченко зазначила, що в ході вівторкових торгів індекс української біржі UX закінчив на позитивній території, тим самим почавши поступове повернення загублених позицій минулих днів.

За словами експерта, його значення зросло на 0,90% до 872,31 пунктів.

Зокрема, найбільше додали акції Донбасенерго - на 4,31%. Далі за лідером закріпилися такі компанії як Райффайзен Банк Аваль (+2,42%), Мотор Січ (+2,17%) і Укрнафта (+1,58%).

Зростання інших емітентів становило менше одного відсотка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123