Представник Президента у парламенті, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявляє, що Верховна Рада сьогодні розгляне пропозиції влади й опозиції щодо законопроекту про амністію. Про це він повідомив у коментарі журналістам.

Мірошниченко нагадав, що дискусія ведеться навколо двох питань. Перше з них - це «відкладальна умова», пов'язана з тим, що мітингувальники мають покинути будівлі державних установ, після чого починає діяти закон про амністію. «Опозиція просить безумовне застосування амністії», - сказав він.

Другим питанням, повідомив Мірошниченко, є кількість тих будівель, які можуть бути звільнені, принаймні на першому етапі, повідомляє «УНІАН».

«Опозиція готова звільнити органи місцевого самоврядування й органи виконавчої влади, але, наприклад, Будинок профспілок або Жовтневий палац вони не бачать реальним звільнити. Або, наприклад, вулицю Хрещатик вони не бачать реальним звільнити зараз», - сказав Мірошниченко і зазначив, що таким чином опозиція просить виключити з цього переліку деякі об'єкти. А зараз парламентарії намагатимуться вийти на спільну точку зору, щоб проголосувати закон про амністію.

«Якщо цього не вдасться зробити, то план дій такий: буде поставлено на голосування законопроект опозиції про безумовну амністію, і тоді ми все таки будемо сподіватися, що вони візьмуть на себе зобов'язання, що люди будуть покидати будівлі. І другий варіант законопроекту, який передбачає відкладальна умова щодо амністії. Який з них набере більшість, той, напевно, і стане законом», - сказав Мірошниченко.

Крім того, він зазначив, що позафракційні депутати мають намір голосувати за обидва законопроекти.

Як раніше повідомляв ForUm, учора, 28 січня, народні депутати України проголосували за внесення до порядку денного ВР розгляду законопроекту про амністію.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352