Сьогодні перед аграріями, а не перед політиками, виникають гострі питання, які потребують термінового вирішення. Тому факт захоплення будівлі Міністерства аграрної політики та продовольства істотно позначиться на роботі всього АПК. Про це повідомив голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков.

«Міністерства, які працювали, повинні працювати і надалі. У мітингуючих немає вимог, що стосуються аграрного сектора. Що доброго, що заблокували Мінагрополітики, а працівників відомства не пустили виконувати обов'язки, які не пов'язані з політичними процесами? Це люди, які керують певними галузями - тваринництвом, рослинництвом. Тут немає політики», - зазначив фахівець.

За словами Новікова, зараз у сільському господарстві назріли питання, що потребують термінового вирішення. Зокрема, найбільш гостро стоїть питання забезпечення аграріїв мінеральними добривами для проведення весняно-польових робіт. Крім того, працівники відомства не мають доступу до електронних та документарних баз даних, що також не дозволяє повністю виконувати покладені на них функції.

«Багато питань, які зараз є дуже гострими і злободенними, щодня виникають перед господарниками, не перед політиками, і ці проблеми треба вирішувати. Тому, не знаю, наскільки це важливо - у цій ситуації 300 людей не пустити на роботу і блокувати відомство, спрямоване на забезпечення потреб всіх українців», - резюмував голова АСУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97