Унаслідок загострення політичної ситуації курс гривні знизився приблизно на 2,5%. При цьому Національний банк України володіє достатніми ресурсами для стабілізації ситуації на валютному ринку. Про це йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Standard&poor's.

«Ми припускаємо, що він (курс. - Ред.) стабілізується на рівні 8,5 грн за 1 дол. США. За нашими прогнозами, обсяг валютних резервів у Національному банку України (НБУ) буде в середньому достатній для виплат ВТО протягом приблизно двох місяців і погашення 35% короткострокового зовнішнього боргу за залишковим терміном погашення у 2014 р.», - сказано в ньому.

За прогнозами агентства, в поточному році зміна боргу уряду становитиме близько 6% ВВП, а чистий борг складе приблизно 38% ВВП.

Аналітики S&P запевняють, що близько 52% всього обсягу боргу номіновано в іноземній валюті, хоча значна частина цих валютних зобов'язань складається з кредитів, виданих на пільгових умовах.

«Ми очікуємо, що кредити з боку Росії забезпечать рефінансування витрат на обслуговування та погашення валютного боргу уряду України в 2014-2015 рр. і не призведуть до значного збільшення державного боргу», - підкреслили вони.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124