Зростання сільського господарства у 2013 році склало майже 14%. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу на тему «Соціально-економічне становище України за результатами 2013 року» повідомив перший заступник голови Державної служби статистики Вадим Піщейко.

«Лідером зростання у минулому році і тим видом економічної діяльності, який тягнув економіку вгору, стало сільське господарство. Той значний врожай, який був у 2013 році, призвів до зростання в сільському господарстві майже на 14%», - сказав Піщейко.

При цьому він зазначив, що аналітикам варто було б проаналізувати, яка частина цього зростання припадає на результат хороших погодних умов, а яка була досягнута за рахунок застосування нових технологій у сільському господарстві.

«Таке зростання є великою базою для цього року. Якщо ми не повторимо результат, то в поточному році буде спостерігатися падіння в сільському господарстві та економіці. Тому слід аналізувати зараз, скільки з цієї цифри є інтенсивними (показниками - Ред.), тобто, що з'явилися за рахунок нових технологій», - зазначив перший заступник голови Держстату.

За даними відомства, у сільському господарстві темп зростання обсягів виробництва порівняно з 2012 роком склав 113,7%, у тому числі на сільськогосподарських підприємствах - 120,7%, у господарствах населення - 106,4 %. При цьому зросли обсяги виробництва продукції тваринництва (на 4,8%), так і продукції рослинництва (на 18,1%).

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255