Міністерство інфраструктури України планує розробити реєстр морських і річкових суден України, повідомили в прес-службі міністерства.

Згідно з повідомленням відомства, першим кроком до створення зазначеного реєстру стане прийняття Закону України «Про Міжнародний реєстр морських і річкових суден України», проект якого буде розроблений найближчим часом за аналогією з реєстрами Панами, Росії, Грузії, Молдови та інших країн.

«Створення реєстру суден стане інструментом повернення українського флоту під український прапор і допоможе відкрити друге дихання вітчизняного суднобудування», - йдеться в повідомленні.

У документі повинні бути зібрані й адаптовані до національних умов світові стандарти процедури реєстрації флоту, зафіксовані прийнятні ставки оподаткування як самої реєстрації, так і доходів від експлуатації суден, вигідні для банків алгоритми участі в угодах купівлі-продажу працюючих суден та інвестування у будівництво нових.
«Відсутність комфортних умов, які б стимулювали судновласників реєструвати судна під українським прапором, не дозволяє Україні повною мірою реалізувати свій потенціал морської держави і не дає можливості ефективно розвиватися вітчизняному суднобудуванню», - підкреслюється в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208