У зв'язку з несприятливими погодними умовами призупинено навчальний процес у 258 школах Луганської області, які налічують понад 40 тисяч учнів, повідомили в департаменті освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Так, органи виконавчої влади мають право приймати рішення про тимчасове призупинення навчання учнів за умови, що температура повітря на вулиці опустилася до мінус 20 градусів за Цельсієм для учнів початкових класів, до мінус 24 градуси за Цельсієм - для учнів 5-11 класів.

У зв'язку з цим призупинено заняття в 1-11 класах 121-ї школи (26,069 тис. учнів) і в 1-4 класах 137-і (14,311 тис. учнів) шкіл, передає «УНІАН».

Станом на 28 січня, навчальний процес призупинено в Антрацитівському, Білокуракинському, Міловському, Новопсковському, Лутугинському, Сватівському, Станично-Луганському, Марківському, Старобільському та Перевальському районах, а також у містах Алчевськ, Краснодон, Первомайськ, Ровеньки та Стаханов.

При цьому фахівці департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації заявляють, що призупинення занять у школах через морози в кінцевому підсумку не позначиться на навчальному процесі.

Школярам вже роздали домашні завдання, а в разі тривалих морозів готові навіть проводити уроки дистанційно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203