Президент РФ Володимир Путін заявив, що наданий кредит Києву і зниження цін на енергоносії - це необхідність підтримати не конкретний уряд України, а український народ.

«Той кредит, про який ми говоримо, і зниження хоча б поетапне і поквартальне цін на енергоносії, газ, насамперед, пов'язані з необхідністю і бажанням підтримати не якийсь конкретний уряд, а український народ», - сказав Путін, повідомляє РІА «Новости».

«У нас, знаєте, є такий вислів «коли пани б'ються, у холопів чуби тріщать», тобто страждає простий громадянин. І нам дуже хотілося б, щоб навантаження на громадянина було мінімальним», - додав президент РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.

24 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія отримала перший транш українських єврооблігацій обсягом 3 мільярди доларів.

Як відомо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280