У тактичному плані ситуація після відставки Кабінету Міністрів зовсім не змінилася. Таку думку «Inpress.ua» висловив політичний аналітик В'ячеслав Піховшек.

«Згідно з нашим трудовим законодавством, Микола Азаров ще два тижні буде виконувати обов'язки прем'єр-міністра України. Конституція України передбачає, що чинний Кабінет Міністрів після відставки виконує свої обов'язки аж до нового призначення. Вакууму влади не буде і це дуже важливо», - акцентував він.

Піховшек вважає, що жодні дії влади не можуть задовольнити вимоги чинного радикального крила опозиції.

«Їх не влаштовувала наявність законів від 16 січня, їх не влаштовує і відсутність законів від 16 січня. Вони не були готові звільнити захоплені адміністративні будівлі і гарантувати незастосування насильства до сьогоднішнього дня. Вони не готові це зробити і зараз», - сказав аналітик і додав, що їхня позиція, крім того, що вони не хочуть входити в уряд, не хочуть звільняти захоплені будівлі, в тому числі і в регіонах, не хочуть гарантувати відсутність насильства, цілком очевидно свідчить про те, що вони не є людьми, з якими можливий діалог.

Також Піховшек не впевнений, що опозиція зробить якісь позитивні кроки.

«Фактом є те, що опозиція не може прийняти рішення, не готова йти ні на які поступки, фактом є те, що лідери опозиції йдуть в руслі підтримки радикалів, які там знаходяться. Я не кажу про розкол в опозиції. Не хотілося б також і теоретизувати щодо останніх заяв коменданта Майдану Андрія Парубія, який лише підтвердив, що опозиція не збирається звільняти адмінбудівлі. Однак я говорю про ідіотизм, який загрожує розколом всій нашій країні», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217