Опозиція зацікавлена запропонувати свої кандидатури до складу Кабінету Міністрів. Про це політичний експерт Євген Лешан заявив в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами аналітика, це стосується і прем'єрських амбіцій Арсенія Яценюка, та інших лідерів опозиційних сил. «Аналізуючи реальні інтереси таких осіб і партій, недоречно оперувати їхніми гаслами, треба дивитися в корінь, усвідомлювати реальність. А вона полягає в тому, що у всіх цих персон є політичні амбіції. Їх неважко було помітити навіть по невпевненості тону опозиційних лідерів, яким вони нещодавно говорили на Майдані свою відмову від запропонованих Президентом посад. В цілому ж сьогодні виникло дві основні кандидатури на зміну Азарову: одна - це представник реформаторського кола Президента, друга - «м'який», але впливовий опозиціонер з іміджем реформатора та євроінтегратора. Побачимо, чим все закінчиться», - зазначив він.

Він додав, що нове блокування Верховної Ради можливе в будь-який момент. «Йде досить тонка й обережна гра, порушення якої може призвести до нових розбіжностей і конфліктів сторін. Але якщо влада зацікавлена вирішити кризу і стабілізувати ситуацію, то опозиції, швидше, вигідне збереження напруженості. Це дозволяє тримати «в тонусі» актив своїх організацій та електорат перед майбутніми президентськими виборами. Не дарма в опозиційному середовищі звучали і звучать думки про те, що протести на Майдані Незалежності повинні тривати до самих цих виборів», - говорить фахівець.

Тому публічні протести поки що продовжаться, підкреслює він. «Тим більше, що парламентські опозиційні партії все більше віддаляються від актуальних настроїв Майдану, які помітно радикальніші. Старі «лідери Майдану» вже частково втратили контроль над ним, і я б не здивувався, якби у якомусь варіанті ситуації вони всі (або частина з них) виступили спільно з владою за те чи інше, скажімо так, корінне вирішення проблеми перманентних мітингів, захоплення установ і блокування центру Києва», - підсумовує Лешан.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202