В опозиції поки серйозно не обговорювалося питання її участі в процесі формування нового Кабінету Міністрів України. Як передає кореспондент Forum'у, про це журналістам у кулуарах Верховної Ради сказав народний депутат, лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Серйозно в опозиції це питання поки не обговорювалося, ми ще не знаємо, якою мірою Президент України Віктор Янукович готовий запропонувати опозиції участь у формуванні Кабінету Міністрів. Чи ми будемо на 100% його формувати, чи «50 на 50», ще не обговорювалося», - сказав Тягнибок.

На його думку, опозиція зараз знаходиться «в ситуації ножиць». «З одного боку, США і Європа говорять, що коаліційний уряд - це ідеальний варіант, який дає змогу уникнути політичної кризи, а з іншого боку - брати на себе загальну відповідальність за цю ситуацію в Україні - не було б правильно. Але тоді виникає запитання: якщо ми (опозиція - Ред.) боїмося відповідальності, то навіщо все це робити? На Майдані люди стояли не заради посад. Є ще багато нюансів, які нам необхідно обговорити», - зазначив лідер «Свободи».

Тягнибок додав, що опозиція вже сьогодні почне обговорювати це питання.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України прийняв відставку прем'єр-міністра України Миколи Азарова і відставку всього складу Кабінету Міністрів України.

У вівторок, 28 січня, прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444