Опозиція відмовляється виконувати домовленості, які лежать в основі Закону «Про амністію», що дозволяє Президенту України Віктору Януковичу не підписувати прийняті сьогодні закони.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив перший президент України Леонід Кравчук.

«Керівники опозиційних фракцій засумнівалися в необхідності звільняти ОДА і барикади. При такому підході вирішувати проблеми вже не просто. З того, що я почув на засіданні фракцій, не всі розуміють, що ми за крок від громадянської війни», - сказав Кравчук.

За його словами, за закон «Про амністію» необхідно проголосувати сьогодні всім фракціям.

«Я наполягаю: якщо ми відповідальні люди, то домовленості треба виконувати всі без винятку. У Президента є право не підписати закони, які ми прийняли сьогодні. Якщо його кинули через коліно, то він має право на це. Він домовлявся з опозицією, але якщо вони відмовляються звільняти адмінбудівлі, які захопили силою... За закон «Про амністію» треба голосувати в тому варіанті, в якому він існує. Амністія відкриває дорогу для звільнення мітингувальників. Ніхто не буде вимагати, щоб люди залишили Майдан. Їх просять залишити Грушевського, зняти барикади і звільнити адмінбудівлі, а стояти на Майдані - будь ласка», - пояснив він.

Також він зазначив, що в Україні формується двовладдя.

«Органи влади, які створюються стихійно, нелегітимні. Питання: хто матиме справи з нелегітимною владою? В областях тисячі проблем, на вирішення яких потрібні гроші. А багато областей дотаційні. Не всі розуміють масштабність того, що відбувається. Якщо, не дай Бог, раптом знову почнеться «перетягування канату», не будуть прийняті рішення і не буде взята відповідальність за їх реалізацію... Ті, хто не хочуть голосувати за вирішення сьогоднішньої ситуації мирним шляхом, потім голосуватимуть за введення надзвичайного стану. Тому що постане питання, бути Україні чи ні», - прогнозує він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312