Народний депутат від фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський вважає, що новий Кабінет Міністрів повинен бути сформований у першу чергу з професіоналів. Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у.

«Формування Кабміну - це дуже складне питання, і на нього сьогодні однозначно відповісти не зможе ніхто, ні у владі, ні в опозиції. Ми на фракції це питання ще не обговорювали, але я особисто вважаю, що варто було б взяти кількох людей з Партії регіонів, але тих, хто не забруднився політично, з гарним ім'ям, авторитетом, професійністю і віддати їм кілька портфелів, щоб ми несли разом відповідальність», - сказав він.

Крім того, у випадку, якщо уряд буде сформовано як з представників опозиції, так і з більшості, це буде чітким сигналом для порозуміння і стабілізації.

Яворівський вважає, що Кабмін повинен очолити опозиціонер. «Хто буде прем'єр-міністром: Кличко, Тягнибок, Яценюк чи Порошенко... але він повинен нести всю відповідальність і його голос при формуванні Кабміну повинен бути вирішальним», - заявив він.

Відповідаючи на запитання, чи дасть опозиція більшості призначити свій уряд, у разі, якщо нею буде прийнято рішення не брати участь у формуванні Кабміну, він заявив: «Це не виключено».

Також Яворівський сумнівається, що люди підуть з вулиць і звільнять зайняті адмінбудівлі відразу ж після прийняття закону про амністію. «Ми заберемо людей з вулиць тільки тоді, коли будуть виконані всі базові умови, хоча в дрібницях ми можемо поступитися. Тільки тоді можна попросити людей розійтися, а сьогодні жодна людина з Майдану не піде», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України прийняв відставку прем'єр-міністра України Миколи Азарова і всього складу Кабінету Міністрів України.

У вівторок, 28 січня, прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162