У зв'язку з блокуванням будівлі Міністерства аграрної політики та продовольства України вітчизняні аграрії можуть не отримати допомогу в обсязі 27,9 мільйона гривень. Також існує загроза невиплати зарплат і стипендій працівникам і студентам аграрних вузів. Про це відзвітував міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку директор Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Сергій Кадигроб.

За його словами, через захоплення будівлі Мінагрополітики може бути зірвано надання допомоги фермерам у розмірі 27,9 мільйона гривень. Ці кошти передбачені в бюджеті на 2014 рік, однак не можуть надійти фермерам через блокування відповідних документів та електронних баз у приміщенні Мінагрополітики. Це може призвести до зриву весняно-польових робіт.

«Якщо до 3 лютого не буде проведена відповідна оплата і відповідні документи не будуть надані Держказначейству, то існує також загроза невиплати зарплат і стипендій тим, хто працює і навчається в аграрних навчальних закладах. І це не тільки зарплати і стипендії, але і комунальні платежі, тобто - опалення, світло. Все це залежить від доступу до серверів міністерства і будівлі міністерства. Тому існує дуже велика ймовірність, що ми не зможемо цього зробити вчасно», - зазначив Кадигроб.

У свою чергу Присяжнюк доручив попередити всі вищі навчальні заклади про можливу затримку виплат і поставитися до цього з розумінням. Також міністр закликав знайти шляхи виходу зі складної ситуації у цій сфері. Зокрема, домовитися з комунальниками про відстрочення виплат платежів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149