Сьогодні інформаційний зв'язок між заблокованим Міністерством аграрної політики та продовольства України і профільними департаментами обласних державних адміністрацій порушений. Це може негативно позначитися на галузі АПК, оскільки захоплені ОДА не виконують своїх функцій напередодні весняно-польових робіт. Про це розповів президент Національної аграрної академії наук України Василь Петриченко міністру аграрної промисловості і продовольства України Миколі Присяжнюку.

За його словами, між Мінагрополітики, НААНУ та департаментами ОДА повинен бути відновлений зв'язок. Зараз він порушений, що може негативно позначитися на всій галузі АПК. Крім того, департаменти обласних державних адміністрацій, які заблоковані в деяких областях, повинні постійно стежити за проходженням зимівлі озимих зернових і капустяних культур, а також садів і виноградників.

«Хотілося б, щоб нас почули мітингувальники. Міністерство повинно здійснювати планову роботу, яка в своїй структурі дає можливість правильно направити комплекс весняно-польових робіт. Це і правильне управління матеріально-технічними ресурсами, сортовими ресурсами. А головне, - і я розумію сум'яття всіх фахівців Мінагрополітики, - це забезпечення продовольчої безпеки, яку гарантують і аграрна наука, і центральні органи виконавчої влади», - зазначив президент НААН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181