Відносно затриманих у Кривому Розі за спробу підпалу будівлі міськвиконкому відкрито два кримінальні провадження, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Дніпропетровській області.

Одним із затриманих виявився 57-річний місцевий житель, раніше неодноразово судимий, у тому числі і за замах на життя кандидата в президенти Наталію Вітренко у 1999 році. Тоді зловмисник кинув у політика гранату.

Нагадаємо, 27 січня о 12.05 зловмисники під'їхали на легковому автомобілі «ВАЗ-Калина» до адміністративної будівлі Криворізького міськвиконкому.

Після цього двоє чоловіків вибігли з автомобіля і кинули в бік міськвиконкому каністру з легкозаймистою сумішшю. У результаті загорілися вхідні двері.

Відразу ж на місці події всіх чотирьох зловмисників було затримано.

Під час затримання постраждали чотири співробітники міліції, які отримали поранення у вигляді перелому руки, струсу головного мозку та опіки. При огляді автомобіля було вилучено 80 пляшок із запальною сумішшю, два армійські шоломи, один мотоциклетний шолом, дві сумки з респіраторами, металева палиця.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) і ч. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця ) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193