У 2013 році в Україні зменшилася кількість громадян, які заробляють менше прожиткового мінімуму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу на тему «Соціально-економічне становище України за результатами 2013 року» повідомив перший заступник голови Державної служби статистики Вадим Піщейко.

«Якщо ми подивимося на розподіл працівників за рівнем заробітної плати, то в структурі людей, які отримують зарплату, значно збільшується число тих, які отримують набагато більше прожиткового мінімуму. І кількість людей, які отримували менше прожиткового мінімуму, на сьогодні зменшилася з 15% до 5%», - сказав він.

У прес-службі відомства зазначили, що середньомісячна номінальна зарплата штатного працівника за 2013 рік становила 3265 грн, що в 2,7 рази вище рівня мінімальної заробітної плати. Порівняно з 2012 роком заробітна плата збільшилася на 7,9%.

Крім того, у відомстві повідомили, що наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, у ІІІ кварталі 2013 року порівняно з аналогічним періодом 2012 року збільшився на 1,6% і склав 303,6 млрд грн. Реальний наявний дохід у ІІІ кварталі 2013 року, визначений з урахуванням цінового фактору, зріс на 1,9% по відношенню до відповідного періоду 2012 року.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2014 році в Україні передбачається триетапне збільшення рівня прожиткового мінімуму.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144