В Євросоюзі позитивно реагують на останні новини з України про скасування українським парламентом законодавчого пакету від 16 січня і про відставку прем'єра Миколи Азарова.

Позитивна оцінка міститься у всіх коментарях, оприлюднених європейськими державними діячами в соціальній мережі Твіттер.

Так, президент Литви Далія Грібаускайте назвала скасування законів «необхідним і правильним кроком для вирішення кризи».

Голова зовнішньополітичного відомства цієї країни Лінас Лінкявічюс привітав це рішення. «Сподіваюся, що візьме гору конструктивність, (буде продовжений - Ред.) подальший пошук осмисленого виходу за допомогою діалогу», - написав він, повідомляє Forbes.ua.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав Верховну Раду «правильною інституцією для досягнення компромісу і початку реформ». «Польща і ЄС готові допомогти», - запевнив він.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер висловився щодо оголошеної відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова, заявивши, що «відставка може бути відправною точкою для пошуку політичного компромісу».

Нагадаємо, Верховна Рада скасувала скандальні закони, прийняті 16 січня підняттям рук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222