Заборона діяльності Партії регіонів і Компартії не відповідає демократичним стандартам, а також веде до поглиблення політичного розколу України. Таку думку висловив публіцист Владислав Старинець, коментуючи відповідні рішення Народних рад у низці західних областей.

«Як можна говорити про демократизацію українського суспільства, якщо самочинними зборами ультрарадикалів, які щойно штурмували адміністративні установи, приймається рішення про заборону абсолютно легітимних політичних партій, які були підтримані на виборах мільйонами виборців?» - каже Старинець.

Він додав, що такі антиконституційні дії навряд чи будуть підтримані представниками Заходу, які нині уважно спостерігають за ситуацією в Україні.

Експерт зазначив, що подібна практика позасудової заборони діяльності партій повинна бути засуджена представниками всіх політичних сил, оскільки така практика веде до встановлення тоталітаризму.

«Очевидно, що позасудові заборони ПР і КПУ - тупиковий шлях, який веде до ескалації конфлікту, а не до встановлення миру і стабілізації політичної ситуації. Політичні сили України будь-якого спектра повинні висловити своє засудження подібної практики, що веде до реального розколу нашої країни. Адже точно так само гарячі голови в тому чи іншому регіоні завтра можуть заборонити будь-яке об'єднання громадян, а це вже і є тоталітаризм», - сказав Старинець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177