Голосування за відміну «законів 16 січня», а також прийняття закону про амністію для учасників масових політичних акцій є першими кроками до компромісу і тоді можна буде говорити про те, що Майдан свого добився і він буде розходитися. Про це сказав директор Інституту глобальних стратегій, коментуючи ухвалені сьогодні в Раді рішення, Вадим Карасьов.

«Опозиція пішла правильним шляхом - в першу чергу наполягала на тому, що попередньою умовою компромісу є скасування законів «16 січня» і амністія. Якщо компроміс почнеться з виконання цих умов, опозиція демонструє Майдану, що думає не тільки про свої кадрові перспективи і посади, а думає про захист інтересів тих, хто стояв, і навіть воював на Майдані», - сказав Карасьов.

Аналітик припускає, що прийняті сьогодні Радою рішення приведуть до поступового наведення порядку, а також створять передумови, щоб Майдан розходився.

«Кадрові питання, зокрема участь у складі уряду, опозиція поки відклала, її лідери поки відмовилися від запропонованих посад. Адже якщо б вони пішли цим шляхом, Майдан вважав би це зрадою своїх інтересів, і розглядав би компроміс як угоду між владою і опозицією», - сказав Карасьов.

Він вважає, що до кадрового питання в процесі вирішення політичної кризи політики повернуться пізніше, коли буде ясна перспектива проходження в парламенті результативного голосування щодо кандидатури нового прем'єр-міністра. А до тих пір, як вважає Карасьов, Президент Віктор Янукович не прийме відставки Миколи Азарова, про яку він просив.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308