Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сподівається, що Верховна Рада сьогодні проголосує за законопроект про амністію. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив на брифінгу в парламенті.

«Сподіваюся, що ми зараз підготуємо і проголосуємо сьогодні законопроект про амністію. Під час останніх подій було скоєно низку правопорушень і злочинів. Завдання непросте. Невинних людей потрібно звільнити за амністією, а ті, хто скоїв тяжкі злочини, пішли на вбивство – відносно них треба провести слідчу роботу, виявити порушників і притягнути до відповідальності. З цим згодні всі сторони», - сказав Єфремов.

За його словами, всі нардепи згодні з тим, що злочини проти людей повинні отримати правову оцінку і бути покарані.

«Ми, як більшість, у цьому зацікавлені, і влада, й опозиція. Стоїть питання: як виписати цей документ. Але юристи знайшли вихід, який влаштовує обидві сторони. Зараз залишилося тільки одне питання: хто буде підтверджувати виконання умов договору обома сторонами. Якщо домовимося - шлях до прийняття буде відкрито. Тоді не буде побоювань у мітингувальників, що їх заарештують, якщо вони підуть додому», - зазначив політик.

Єфремов відповів, що мітингувальники, які не скоїли серйозних злочинів, зокрема вбивств, будуть за законом звільнені від відповідальності.

Крім того, депутат підкреслив, що закон про амністію діятиме протягом 15 днів. «Термін його дії обговорюється періодом у 15 днів. Якщо не будуть виконані норми цього закону, всі наступні випадки будуть регулюватися чинним законодавством, люди нестимуть відповідальність», - заявив він.

Також Єфремов шкодує, що під час масових акцій постраждали громадяни і зокрема журналісти. «Такого не повинно бути в цивілізованій країні... Що стосується журналістів, я бачив, у яких умовах люди працювали, і треба віддати належне нашому журналістському корпусу за те, що вони якісно працювали і показували людям, що відбувається. І ми принципові в тому, щоб злочини, які відбувалися, були розслідувані», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати України проголосували за внесення до порядку денного розгляду законопроекту про амністію.

Верховна Рада скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року.

Тетяна Григор'єва, Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140