Рівень безробіття в Україні нижчий, ніж у країнах Європейського Союзу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу на тему: «Соціально-економічне становище України за результатами 2013 року» повідомив перший заступник голови Державної служби статистики Вадим Піщейко.

«На ринку праці ситуація непогана. Незважаючи на те, що в цілому ситуація в економіці складна, безробіття за методологією МОП у нас залишається десь на рівні 7%. Це невелика цифра. В країнах Європейського Союзу на сьогодні вона складає більше 10%. Тобто, по суті, певна економічна захищеність в Україні є», - сказав Піщейко.

У прес-службі Держстату також зазначили, що за 9 місяців 2013 р. рівень безробіття серед економічно активного населення у віці від 15 до 70 років становив 7%, а працездатного віку - 7,6%. В аналогічний період 2012 року дані показники були на рівні 7,4% і 8% відповідно.

У відомстві також зазначають, що як і в аналогічний період 2012 року, рівень зареєстрованого безробіття в цілому по країні становив 1,8% населення працездатного віку.

Як повідомлялося, в Україні рівень працевлаштування безробітних зріс з 27,8% до 32%.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117