Реалізація українсько-російських проектів у рамках домовленостей, досягнутих на 6-му засіданні українсько-російської міждержавної комісії, крім позитивного впливу на економіку призведе до змін у соціальній сфері. На цьому акцентував увагу урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, країнами-учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян.

«Перш за все йдеться, звичайно, про економіку. Пішов потужний потік розвитку коопераційних зв'язків. Сьогодні нам потрібні замовлення, інвестиції, кредитування, інновації, - і все це ми отримаємо при реалізації спільних проектів. Ми зможемо створювати продукцію з високою доданою вартістю, конкурентоспроможну на світових ринках. Це дасть нам можливість перетворювати Україну в інноваційну та технологічну країну. А торгово-економічна політика, що впроваджується урядом, - це база, яка забезпечує розвиток всіх сфер, у тому числі і соціальної», - підкреслив Мунтіян.

Програми щодо кооперації - комплексні, довгострокові, реальні. Вони «підтягнуть» освіту, науку, проектування і цілий комплекс суміжних сфер, впевнений Мунтіян.

«Крім усього іншого, це дасть нам можливість створювати не просто робочі місця, а, насамперед, високопродуктивні робочі місця. Адже у нас високий рівень освіченості населення і це потрібно зберегти і примножити», - наголосив урядовий уповноважений.

За словами Мунтіяна, вже складені плани робіт і графіки зустрічей робочих груп.

«Робочі групи будуть зустрічатися раз на місяць, будуть підводити підсумки, аналізувати. І зараз можна з упевненістю говорити, що якщо ми забезпечимо політичну стабільність, значить, у нас буде економічне зростання. Якщо ми не зробимо першого, дуже складно очікувати другого», - підсумував урядовий уповноважений.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92