Прокуратурою області подано позови до Хмельницького окружного адміністративного суду про визнання протиправними та скасування рішення позачергової дев'ятнадцятої сесії Хмельницької обласної ради від 24 січня і рішень Хмельницької і Старокостянтинівської міських рад від 23 і 25 січня поточного року. Про це сказано в повідомленні прокуратури Хмельницької області.

«Ці рішення містять вимоги, які суперечать Конституції України та грубо порушують чинне законодавство. Органи місцевого самоврядування не мають законних підстав і повноважень на прийняття відповідних рішень. Подібні політичні інсинуації є порушенням чинного законодавства», - зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Хмельницька облрада прийняла звернення, в якому закликала Президента Віктора Януковича, Кабмін і Раду призначити дострокові вибори, притягнути до кримінальної відповідальності винних у побитті протестувальників і журналістів, і піти у відставку членів уряду.

Хмельницька міськрада на позачерговій сесії 23 січня ухвалила звернення до влади, в якому наполягає на дострокових виборах Президента і Ради.

Нагадаємо, в Україні були захоплені приміщення Львівської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької та Вінницької ОДА.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128