Подальша радикалізація настроїв може грати на руку можливій стратегії президента Росії Володимира Путіна щодо розколу України.

Про це заявив керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«Очевидно, зараз вже ні для кого не секрет, що в протистоянні, яке ми спостерігаємо вже більше двох місяців, активну роль відіграє так звана «третя сила» в особі президента Росії Володимира Путіна і його неофіційних представників в Україні, - сказав він. - Так само очевидно, що основною метою цієї сили є ослаблення України шляхом створення «контрольованого хаосу» усередині країни, який може закінчитися її розколом і формуванням однієї або кількох формально незалежних територій, повністю орієнтованих на Москву».

За словами експерта, всім сторонам громадянського конфлікту, які вважають себе патріотами України, варто розуміти, що його подальша ескалація «прекрасно вписується у сценарій, написаний у Кремлі». «Безумовно, «гарячі голови» є і серед представників влади, і в опозиції, і серед тих людей, які просто стоять на Майдані, - зазначив експерт. - Але всі повинні усвідомити - радикалізація учасників Майдану і силовиків у Києві, захоплення будівель органів державної влади в регіонах, заклики до застосування зброї з обох сторін у кінцевому підсумку грають на руку не українцям, а Путіну».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233