Лідери опозиції втратили контроль над радикалами, і досягнення компромісу в переговорах з опозиційною трійкою може не увінчатися припиненням силового протистояння на вулицях. Про продовження збройної боротьби заявив «Правий сектор», виставивши свої ультиматуми.

Напередодні позачергової сесії Верховної Ради України, яка повинна розглянути вимоги опозиції і мирним шляхом врегулювати і не допустити ескалації силового протистояння на вулицях країни, «Правий сектор» озвучив свою офіційну заяву. Зокрема, організація поінформувала про те, що розчарувалася в лідерах опозиції і вирішила самостійно вести подальшу політичну боротьбу.

Про це, зокрема, заявив у Будинку профспілок лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош.

«Я дякую всім бійцям «Правого сектора», які ціною крові борються за майбутнє нації. Звертаюся із закликом до офіцерів Служби безпеки України припинити протистояння. Ми не дамо Кремлю розколоти Україну. Я звертаюся до всіх українців приєднатися до «Правого сектору» і перемогти», - йдеться в заяві радикала.

«Правий сектор» виставив свої умови владі: проведення конституційної реформи, припинення силових дій правоохоронців, повна амністія тих, хто був затриманий за заворушення на майданах, притягнення до відповідальності уряду Азарова, переформатування центральної виборчої комісії, скасування «законів 16 січня», покарання винних у вбивствах, допомога держави у пошуку вбитих, недопущення до влади таких політиків як Володимир Литвин.

Остання вимога Яроша виглядає як загроза - мир або перемога.

Нагадаємо, раніше МВС опублікувало офіційні результати розслідування причин загибелі активістів євромайдану. За підсумками проведення експертизи було встановлено, що загиблі були застрелені зі зброї, яка не перебуває на озброєнні правоохоронних органів. Ймовірно - мисливських рушниць. У зв'язку з цим правоохоронці зробили припущення про те, що активісти могли бути застрелені своїми однодумцями і принесені в жертву заради нагнітання ескалації збройного протистояння.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1192