Пропозиція Президента України Віктора Януковича увійти опозиції до складу уряду стосується не персонального успіху її лідерів. Вона має дати шанс на успіх кожному українцю шляхом вирішення політичного протистояння.

Про це заявив політолог Володимир Цибулько.

«Президентська сторона почне вибудовувати вельми патетичну картину: «Президент іде на компроміс заради миру, стабільності та збереження цілісності України». І це дуже сильна позиція - йти на компроміс заради України й українців. А що таке компроміс в українському вимірі сьогодні? Це коли і влада, і опозиція чимось поступаються. А Україна виграє», - вважає експерт.

Значною мірою знайдені шляхи до компромісу, на думку Цибулька, заслуга і круглого столу, і зустрічі Президента з церковними лідерами.

При цьому Глава держави, за його словами, запропонував навіть більше, ніж усі очікували.

«Він запропонував опозиції очолити виконавчу гілку влади в країні. Це дає можливість для тієї частини суспільства, яка вийшла на протести за євроінтеграційний вибір, отримати шанс на розробку механізмів реалізації цього вибору. Дуже важливо, що компроміс дає можливість зупинити конфлікт, не допустити кровопролиття і відновити процес стабілізації, миру та розвитку», - додав політолог.

Експерт констатує, що суть пропозиції полягає не в розподілі портфелів, а в зміні управління в регіонах.

Цибулько вважає, що сторонам конфлікту сьогодні важливо поставити життя людей вище якихось миттєвих політичних інтересів.

«Це дуже сильний хід Президента. Але він ще сильніший для потенційного Президента, навіть якщо сьогодні він лише заявляє про свої наміри. Але суспільство гідно оцінить тих політиків, які переступлять через власні амбіції і навіть через власне благополуччя заради майбутнього країни», - підсумував він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183