Міністерство юстиції вважає, що звільнення приміщення міністерства на вул. Городецького, 13 є позитивним кроком, який сприятиме подальшому діалогу і дозволить у найкоротші терміни відновити в повному обсязі роботу міністерства і висловлює надію, що подальші дії будуть здійснюватися виключно в рамках закону. Про це повідомляється в заяві міністерства.

За даними міністерства, у зв'язку з захопленням приміщення на вул. Городецького, 13 у ніч на 27 січня 2014 року була заблокована робота Мін’юсту з низки стратегічно значущих напрямів. «Ці незаконні дії призвели до порушення життєво важливих конституційних прав громадян, забезпечення яких покладено на Міністерство юстиції», - наголошується в повідомленні.

Зокрема, була припинена робота робочої групи, яка під час захоплення працювала над проектом Закону України «Про внесення змін до Конституції України». Робочій групі не була надана можливість навіть забрати напрацьовані матеріали. Сьогодні робоча група відновила свою роботу в іншому приміщенні Міністерства юстиції.

Також було заблоковано вирішення питань виконання державою міжнародно-правових зобов'язань; паралізовано роботу з адаптації законодавства України до стандартів Європейського Союзу.

Крім того, була паралізована робота щодо здійснення державної реєстрації нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади тощо.

«Мін'юст вживає всі необхідні заходи для відновлення роботи за всіма напрямами його діяльності і зробить все можливе для того, щоб право кожного громадянина нашої держави з питань, за які відповідає Міністерство юстиції, не було порушено», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, члени громадського руху «Спільна справа», очолюваного Олександром Данилюком, повністю звільнили будівлю Міністерства юстиції, яку захопили пізно ввечері 26 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124