Президент Леонід Кучма (1994 - 2005 рр.) вважає, що народ позитивно сприйме рішення парламенту, якщо ті будуть конструктивними. Про це він заявив у коментарі журналістам після завершення загальнонаціонального круглого столу щодо врегулювання ситуації в країні, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Якщо в парламенті будуть прийняті конкретні рішення, то їх почують. Нагадаю, що я вже слухав виступ Олени Лукаш (міністр юстиції - Ред.), і вона сказала, що сиділа і завершувала роботу щодо Конституції 2004 року, і якби не зайняли міністерство, все було б добре. Ясна річ, що уряд працює, Адміністрація Президента працює. Всі добре розуміють, в якому стані ми знаходимося: секір-башка, сокира вже занесена, і якщо хтось її відпустить - амінь», - сказав він.

Крім того, Кучма виключив введення в Україні надзвичайного стану.

«Душею відчуваю, що Президент не піде на такі заходи, це останній крок... Надзвичайний стан до чого може призвести? Відповідь - до крові. Ми ж знаємо настрій у деяких регіонах», - заявив він.

Кучма вважає, що введення НС є прямою загрозою для територіальної цілісності країни. Він висловив сподівання, що сторонам вдасться домовитися.

«Хохли все-таки розумні люди, ми повинні домовитися, але ми повинні йти назустріч один одному, не робити спроб дотиснути», - сказав він.

Нагадаємо, перший президент України Леонід Кравчук не виключає, що деякі сили в Україні свідомо створюють передумови для введення в Україні надзвичайного стану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185