Розрахунки тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену) відтепер не потрібно погоджувати з профільними міністерствами за місяць до прийняття рішення про зміну тарифів.

Відповідне рішення закріплене наказом Мінінфраструктури №1072 від 30 грудня 2013 року, зареєстрованим у Мін'юсті 16 січня 2014 року під №93/24870 «Про внесення зміни в Порядок формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену)».

Згідно з чинним порядком, перегляд рівня тарифів в країні, як і раніше, здійснюється у зв'язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації транспортних послуг, що не залежать від господарської діяльності підприємства, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Калькуляція визначення розміру тарифу на разове перевезення одного пасажира проводиться в розрахунку на рік. При цьому враховується загальна кількість перевезених пасажирів, включаючи пільговиків.

Економічно обґрунтований тариф розраховується на основі повної собівартості перевезень всіх категорій пасажирів, планового прибутку, доходів від іншої операційної діяльності без урахування цільового фінансування, пов'язаного з операційною діяльністю, загального прогнозованого обсягу перевезень пасажирів.

Нагадаємо, з 1 лютого планується ввести в дію новий тариф разової поїздки в комунальному транспорті Києва, вартість якої становитиме 3 гривні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325