Перший президент України Леонід Кравчук не виключає, що деякі сили в Україні свідомо створюють передумови для введення в Україні надзвичайного стану. Про це він заявив під час круглого столу з питання врегулювання ситуації в країні, передає кореспондент Forum'у.

«Ці речі зараз робляться свідомо чи несвідомо, цілеспрямовано або стихійно, але реально створені передумови для введення в Україні надзвичайного стану. Підозрюю, що таким чином хтось хоче взяти владу і не розуміє наслідків, або просто взагалі нічого не розуміє. Зокрема, що всьому має бути межа, переступити яку - програти Україну. Той, хто програє, понесе історичну відповідальність», - заявив він.

Крім того, Кравчук підкреслив, що не можна узагальнювати людей, які мирно мітингують за запровадження в Україні європейських цінностей і стандартів, і радикалів. «Потрібно розмежовувати протестувальників і тих, хто примазався, щоб використовувати ситуацію, щоб трощити і ламати», - зазначив він.

Нагадаємо, у Києві розпочався круглий стіл, ініційований першим президентом України Леонідом Кравчуком, для переговорів влади й опозиції щодо вирішення конфліктних ситуацій в країні. На засіданні немає представників опозиції і Президента України Віктора Януковича.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219