Інформація, поширена в Інтернеті, про нібито організацію бунту в Київському слідчому ізоляторі, побиття в умовах установи ув'язнених, затриманих на Майдані Незалежності та на вулиці Грушевського, а також про обмеження конституційних прав осіб, які утримуються у закладі, не відповідає дійсності.

Про це йдеться в заяві прес-служби управління Державної пенітенціарної служби України в м. Києві і Київській області.

«Всі пенітенціарні установи Києва та області працюють у штатному режимі, харчування ув'язнених і прийом для них посилок і передач здійснюється згідно з нормативно-правовими актами і у встановлений час, медична допомога хворим надається в повному обсязі», - йдеться в заяві.

Оперативна обстановка в Київському слідчому ізоляторі та установах області є керованою, загальна ситуація знаходиться під контролем керівництва управління Державної пенітенціарної служби України в м. Києві та Київській області.

У разі надходження заяв і скарг засуджених та осіб, узятих під варту, щодо окремих питань комунально-побутового забезпечення, вони розглядаються адміністрацією установ в установленому порядку, зазначили у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135